První letošní bunkrování

05.02.2015 18:45

Tak jsme se po novém roce zase sešli, tentohrát bohužel bez bunkru a vyrazili jsme do Orlickejch. Nechali jsme se vyhodit z autobusu na parkovišti u Haničky, že půjdeme po linii přes R-S 73 až k R-S 64 a podíváme se, jak bunkry vypadají v zimě. Bohužel, dostali jsme se jen k R-S 72, kde jsme to kvůli sněhu ke kolenům a plné polní na zádech vzdali. Dovezli jsme se až do Bartošovic, kde jsme se po Boršči na zahřátí rozdělili na dvě skupiny, jedna pokračovala Na Čihák a druhá se vydala na Modřín z druhé strany. Výlet to byl krásný, okazy na fotky jsou níže. Bunkr stále stojí a není zabezpečen, takže pokud se chcete někdo podívat dovnitř, máte poslední šanci, než nám pan baron zavaří. Poté jsme sešli dolů k Hruškovi pro věci a na řízek (Doporučuju!) a taky jsme se vydali směr Chata Na Čiháku, kde jsme si zbudovali provizorní základnu. 

Druhý den jsme se vydali směr České Petrovice, kde jsme poobědvali v hospodě Na rozcestí (Výborný tataráček za 140,-) a vydali jsme se po čáře od K-S 48 až ke K-S 53 b. Tentokrát jsme měli sněžnice, takže cesta po poli byla o poznání příjemnější. (Tajné info, K-S 53a je sice zavařená, ale blbě, takže se tam dá dostat a K-S 52 má vpravo od vstupu průstřel, takže se tam dá při troše námahy taky vlézt.) Po čaji na zahřátí nahoře v Orlické chatě U Rampušáka jsme opět sešli dolů Na Čihák, kde jsme po večerní zábavě přespali. 

V neděli jsme akorát zabalili věci a vydali se na autobus, protože do Prahy je cesta dlouhá a moc spojů z Petrovic nejede. 

Díky všem za super výlet, konečně jsme si užili hromadu sněhu na bunkrech a co vím, tak letos ani nikdo neonemocněl, narozdíl od minulých, bezesněžných zim. 

Těším se na příště. 

Vojta

Odkazy na fotky: 

https://ulozto.net/xW6Dpmhn/2015-zima-rar

https://ulozto.net/x5NDUXPK/zima-kuklikovci-rar

https://uloz.to/xUhVBRbB/bunkr-leden-vojta-rar